Gizlilik Politikası Nedir ?

Gizlilik Politikası Nedir ?
Gizlilik Politikası Nedir ? 
Gizlilik Politikası Nedir ? 

Kullandığınız ürünler ve yazılımlar, bilgisayarınızda ve internet üzerinden gerçekleştirdiğiniz bilgileri kayıt altında tutabilme özelliğini sahiptir. Kişisel bilgilerinizi ve ne tür hareketler gerçekleştirdiğinizi kayıt altında tutan yazılımlar, bu bilgileri şirketleri ile paylaşarak sizin davranışlarınıza göre bir strateji belirlenmesinde yardımcı olur. Bu tarz takip mekanizmaları kısaca çerezler olarak anılır.

Örnek vermek gerekirse siz Google üzerinden bir arama yaptığınızda sizin bilgisayarınızın İP'si üzerinden yapılan arama kayıt altına alınır. Google sizin internetten hangi konuları araştırdığınızın tamamen farkındadır. Bilgileriniz Google yazılımlarını iletilir ve Google size yaptığınız aramalar ile ilgili sonuçlar sunmaya özen gösterir.

DoubleClick DART çerezi Google reklamcılığı için kullanılmaktadır. Google arama motorunda uzun süre tek taş pırlanta ve mücevher araması yaparsanız kısa süre sonra reklamların bu içeriğe uygun olarak sunulacağını fark edeceksiniz.

Gizlilik Politikası Ne İşe Yarar ? 

Firmalar ise bu gibi bilgileri topladıkları için kullanıcılar tarafından şikayet edilebilir yada mağduriyet yaşanmasına neden olabilirlerdi.  Bu sebeple yasal zorunluluk olarak Gizlilik Politikası İlkelerine bağlı kalırlar. Gizlilik Politikaları size daha kaliteli hizmet sunmak için firmalar tarafından toplanan bilgilerinizin ve kişisel verilerinizin başkalarına sunulmasını yada ele geçirilmesini engeller.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Araçlardaki ESP sistemi nedir? ESP ne işe yarar?

Karaciğer nedir? Karaciğer ne işe yarar? Karaciğer fonksiyonu?

Dalak nedir? Dalak ne işe yarar? Dalağın işlevleri?